IMG_0584.jpg

Private House, Mount Usher

The design of this new family residence has been informed by its setting to ensure that it sits appropriately within the curtilage of the site, and that of the adjoining Mount Usher Gardens which surround it.

 

The new dwelling consists of a four-bedroom house completed in a period style both internally and externally. There are high floor ceilings on the ground floor and extensive paneling and cornicing throughout. The entrance hall has stunning sweeping stairs and stone floor. The extensive use of rooflights & floor to ceiling glazing ensures that this a bright airy home.

 

The finish is a refined palette of smooth render with ornate moulded features and details, the roof is natural blue slate with cast iron guttering. The careful use of materials and the extensive hard & soft landscaping gives the house a sense of long-established permanence and luxury.

Category

Residential

Client

Private

Location

Ashford, Co. Wicklow

Design Team

Cobbe Architecture, Hayes Higgins Engineers, Aidan Nolan Quantity Surveyors

Contractor

MGM Construction

< Back to Projects